KAHRAMANMMARAŞ Emniyet Müdürlüğü bahçesi altındaki atış poligonunda meydana gelen ve 2'si polis 4 kişinin olay sırasında yaralandığı, 2'si polis 3 kişinin dumandan etkilendiği patlamanın izleri siliniyor. Vücutlarının yüzde 80'lik bölümlerinde 3'üncü derecede yanık oluşan 4 kişinin Adana ve Malatya'ya sevk edildiği patlamanın, poligonun arızalanan hedef mekanizmasına sıcak kaynak yapıldığı sırada, biriken barut gazının patlaması sonucu meydana geldiği belirlendi.
Azerbaycan Bulvarı'ndaki Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinin altında bulunan kapalı atış poligonunda dün öğleden sonra meydana gelen patlama ardından  bahçeden dumanlar yükselmeye başladı. Poligonun arızalanan hedef mekanizmasının kaynak yapıldığı sırada biriken barut gazının sıkışmasıyla meydana geldiği belirlenen patlamada içeride bulunan 1'i başkomiser 2 polis, 1 teknisyen ve 1 bekçi yaralandı, patlama ardından başlayan yangına müdahale eden 2'si polis 3 kişi ise dumandan etkilendi. Patlamada yaralanan 7 kişi, bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla hastanelere taşınırken; yangına ilk etapta TOMA'larla, daha sonra da kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.
AFAD ve iş makinelerinin de desteğiyle yeraltında bulunan poligonun tavanından hiltilerle delik açılarak dumanların dışarı çıkmasının sağlandığı yangın kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile Emniyet Müdürlüğü'ne otopsi aracıyla gelen Cumhuriyet Savcısı tarafından patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yapıldı.
TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI
Sabah saatlerinden itibaren çevrede güvenlik önlemleri alınan ve gazetecilerin girişlerine izin verilmeyen Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan enkaz, incelemelerin ardından temizlenerek kaldırılırken, oluşan hasarın tespiti için de çalışma başlatıldı. Yeraltındaki atış poligonu temizlik işlemlerinin ardından kullanıma kapatıldı.
4 YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Patlamada poligonda bulunan ve vücutlarının yüzde 80'ninde 3'üncü derecede yanık oluşan yaralılardan teknisyen yardımcısı İsmail Kuyzu Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde ilk müdahale ardından Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansıyla Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne, diğer 3 yaralı ise, Adana'daki hastanelere sevk edildi. Adana ve Malatya'daki hastanelerin yanık ünitelerinde tedavileri süren 4 yaralının hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirilirken patlama sonrasında çıkan yangına müdahale ederken dumandan etkilenen 2'si polis, 4 kişi ise kentteki hastanelerde uygulanan oksijen tedavileri ardından taburcu edildi.

MY(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)