Habip ATAM / İstanbul, () Alibeyköy'deki bir kafeye otomobilden açılan ateş sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.



Olay, Alibeyköy Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. "Yılmaz Cafe" önüne otomobille gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler içeriye doğru ateş etti. Gelişigüzel açılan ateş sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar, kafedekiler tarafından hastaneye kaldırılırken, saldırganlar da otomobille olay yerinden kaçtı.



Eyüp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Refik Eroğlu hayatını kaybetti. 4 yaralının tedavisi ise devam ediyor.

2 KİŞİ ARANIYOR



Saldırıyla ilgili çalışma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadesini aldı. Yapılan araştırma ve ifadeler doğrultusunda, E.Y. ve E.K. adlı 2 şüphelinin arandığı öğrenildi.

"SESİ DUYUNCA YERE YATTIK"



Olay anında kafede bulunduğunu söyleyen Salih Göksev, yaşadıklarını anlattı. Göksev, silah seslerini duyunca yere yattıklarını belirtti. Saldırganlar ateş açtığı sırada kafedekilerin oyun oynadığını dile getiren Salih Göksev, yaralıları araçlarla hastanelere gönderdiklerini söyledi.

"DAHA ÖNCE 4 KEZ KURŞUNLADILAR"



Saldırıya uğrayan kafenin sahibi Okan Yılmaz, saldırganları tanıdığını iddia ederek, daha önce 3 kez işyerinin, bir kez de evinin kurşunlandığını söyledi. Bu saldırıların birinde kardeşinin karın boşluğundan, kendisinin de bacağından yaralandığını belirtti.

"UYUŞTURUCU SATICISI"



Şüphelilerin uyuşturucu satan bir şebekenin üyeleri olduğunu öne süren Okan Yılmaz, saldırganların 1 ay önce İstanbul Narkotik Polisi tarafından gözaltına alındığını, ancak “denetimli serbestlik" uygulamasıyla serbest kaldıklarını dile getirdi.



Uyuşturucu satmalarına engel oldukları için şüpheliler ile aralarında husumet bulunduğunu iddia eden Yılmaz, polisin gözaltına aldığı şüphelilerin adreslerinde uyuşturucu bulmasına rağmen serbest bırakıldıklarını öne sürerek, bu duruma tepki gösterdi.

 

(GK)