Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (Muğla) ()- GEZİ Parkı eylemleri sırasında başına gaz kapsülü isabet eden Berkin Elvan’ın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde protesto edildi. Bir kafeterya sahibi, üzerinde Berkin’i fotoğrafı ve Nazım Hikmet’in 'Merhaba Çocuk' isimli şiirinden bir dörtlük yazılı olan pankart asıp, işyerini bir süreliğine kapattı.

Gezi eylemlerinin en küçük kurbanlarından Berkin Elvan'ın ölümü Marmaris’te protesto edildi. Yat Limanı’ndaki 'Arjantin' isimli kafeteryanın işletmecisi Ahmet Ömer Kılınç, İstanbul’da Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren Berkin’i anmak için işyerini kapattı. Kılınç, kapıya Berkin'in fotoğrafı ve Nazım Hikmet’in 'Merhaba çocuk' isimli şiirinin, 'Ürkek bir serçe gibi eğme başını. Kaldır başını ve dimdik dur. Bu senin değil, ülkemin ayıbı. Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk' yazılı dörtlüğü ile "Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve tüm devrim şehitlerimizin anısına bugün kapalıyız" yazılı afiş astı. Masalara karanfil ve mum koyup, “Türkiye 15 yaşındaki masum evladını kaybetti” yazısı bırakan Kılınç, “Vahim ve üzücü bir durum. Mekanımızı kapatarak saygımızı gösterdik” dedi. Kafeteryanın kapısındaki afişi gören bazı vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.

“MEYDANDA MUMLU, EKMEKLİ EYLEM”

Öte yandan 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda, çeşili sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik bir grup da “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Katil var”, “Katili tanıyorum adalet istiyorum” yazılı dövizleri ve ellerinde Berkin Elvan’ın fotoğraflarını taşıdı. Gruptan bazıları mum yakıp, ellerindeki ekmekleri yere koydu. Grup, yerde yanan mumun başında yaklaşık bir saat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve hükümet aleyhine slogan attı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı eylemde, grup, 300 metre mesafedeki Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na sessizce yürüdü. burada, Atatürk ve şehitler adına saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı okuduktan sonra, slogan atarak, olaysız dağıldı.

AG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)