Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() SURİYE’de 2 yıldır kayıp olan Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için ailesi ve meslektaşları Nişantaşı'ndaki Suriye Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.
Beşar Kadumi’nin eşi Arzu, çocukları Zehra ve Enes Kadumi ile meslektaşları, saat 14.00 sıralarında Teşvikiye Meydanı’nda toplanarak, Suriye Başkonsolosluğu önüne yürüdü. Konsolosluğun bulunduğu binanın girişine Beşar Kadumi’nin fotoğraf ve basın kartını asan eylemciler, “Suriye Beşar’ı bize geri ver” diye slogan attı.
Burada konuşan Arzu Kadumi, “Eşim 2 yıl önce bugün 20 Ağustos 2012’de Suriye’nin Halep kentinde iç savaşı görüntülerken iki ateş arasında kalarak yaralandı. Beraberindeki gazetecilerden biri hayatını kaybederken diğeri 87 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. İki yıldır olan mücadelemizden maalesef Beşar’dan hiçbir haber alamadık. Ancak biz Beşar’ın Suriye’de olduğunu biliyoruz. Yaptığımız görüşmeler ve aldığımız desteğe rağmen Suriye’nin verdiği cevap hep aynı oldu. ‘Beşar Kadumi bizim elimizde yok’ dedi. Bu iki yıl içerisinde beni en çok üzen çocuklarımın yaşadığı acı, mahrumiyet ve yoksunluğu hiçbir kelimeyle ve davranışla açıklayamama oldu. Halen daha bu acı devam ediyor. Bize bu acıyı yaşatanlarla sorumluluğu olduğu halde bir şey yapmayanları aynı kefeye koyuyorum. İki yılın sonunda elimizde olan: Beşar Kadumi halen yok. Kayıp bir gazeteci. Şu an Allah’a dua etmekten başka bir şey yapmıyoruz” dedi.
KAYBOLMASININ SORUMLUSU SURİYE DEVLETİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Recep Yaşar, “Beşar Kadumi Suriye devletinde gazetecilik faaliyeti yaparken yaralanarak ortadan kayboldu. Onun kayboluşunun sorumlusu Suriye devletidir. Burada Türk Dışişleri Bakanlığı’na sesleniyorum. Lütfen Kadumi’nin akıbeti konusunda bir şekilde önce ailesine sonra meslek örgütlerini bilgilendirsinler” diye konuştu.
Açıklamaların ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, sloganlar atarak dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)