- UŞAK merkeze bağlı Paçacıoğlu Köyü’nde yaklaşık 6 ay önce, boşandığı eşi 25 yaşındaki Hatice Palta'yı çocuğunu emzirdiği sırada av tüfeğiyle vurup öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 28 yaşındaki A.K.'nin yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bir açıklama yaparak önlem alınmamasını protesto etti.
Duruşma için Uşak’a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, CHP Kadın Komisyonu ve ÖDP’li kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kadın cinayetlerinin önlenmemesini protesto etti. Platform üyesi Seval Kutlu, grup adına yaptığı açıklamada, “2013 yılında 237 kadın kardeşimiz öldürüldü. AKP hükümeti kadın cinayetleri artarken nerede? Hatice ve başka nice kadın kardeşimizi koruyamayan polislerin, bakanların rüşvet yediği kişileri korumasını nasıl açıklayacak? Bizden, halktan çaldığınız her bir kuruş, bir kadın kardeşimizin daha yaşam hakkının elinden alınmasına neden olmuştur. AKP hükümeti bunların hesabını bir bir vermek zorundadır” dedi.
Kızları öldürülen ailelerin ve yaşam mücadelesi veren kadınların yaşam hakları için davaların takipçisi olacaklarını kaydeden Kutlu, “Uşak’ta 15 yıl önce boşandığı, eski kocası tarafından bıçaklanarak koruma tedbirleri altındayken öldürülen Nermin Şen kardeşimizin katili tek celsede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Uşak’ta Ayşe Bulut kardeşimiz, daha geçen hafta annesiyle geçimini sağlamak için yaptığı pazarcılık işinden dönerken ayrıldığı kişi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Annesi Döne Bulut’un ise yaşam mücadelesi sürüyor. Uşak’taki kadın cinayetleri ile ilgili Uşak Valisi ve tüm sorumluları açıklama yapmaya ve kadınları koruma görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Hatice, Sevim, Ayşe ve tüm kardeşlerimizin katilleri, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almalıdır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından, protestoya katılan bir grup davanın görüldüğü Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna girdi. Davanın bugünkü duruşmasına sanık A.K., öldürülen Hatice Palta’nın yakınları ile avukatlar katıldı. Duruşmanın halen devam ettiği belirtildi.