Mükremin ÖKSÜZGİL- Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de işsiz 38 yaşındaki Cemal D.’nin psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen 4 yıllık eşi 37 yaşındaki Selma D.’yi dövdüğü iddia edildi. Cemal D. gözaltına alınırken Selma D.’nin annesi E.G., damadının eşini sürekli dövdüğünü, bazen kendisinin de şiddete uğradığını söyledi.
Olay, Talas İlçesi Anayurt Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. 4 yıl önce S.D., eşinden boşanan Cemal D. ile evlenip, kayınvalidesi Esma G.’nin satın aldığı evde oturmaya başladı. Cemal D'nin, ilerleyen günlerde eşi Selma D.’yi çeşitli bahaneler bularak dövdüğü iddia edildi.
Selma D., bu sabah aynı apartmanda oturan annesini telefonla arayarak, “Anne, babama da haber ver, kocam beni dövdü” dedi. Anne E.G, damadının daha önce kendisini de dövdüğünü öne sürüp, polise ihbarda bulundu.
Eve gelen polis ekibi sol gözü morarmış kadını ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderirken eşi Cemal D.'yi gözaltına aldı. Selma D.’ye, bir hafta içinde vücudunda morluklar meydana geldiğine ilişkin rapor verildi ve yapılan tedavisinin ardından Erkilet Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi. Annesi E.G. de damadı Cemal D.'den şikayetçi olduğunu belirterek, “Kızımı 4 yıl önce evlendirdim. Önce, küpelerini satıp, yemiş. Sonra da psikolojik rahatsızlığı nedeniyle raporlu olan kızıma baktığı için bir de devletten bakım parası almaya başladı. Bu paraları eski eşinden dolayı borçlandığı kredi kartlarına ödediğini söyledi. Kızımı bugün 200 lirayı kaybettiği için dövmüş. Damadımdan şikayetçiyim” dedi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Cemal D.'yi gözaltına alarak soruşturma başlattı.

MÖ,ŞK(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)