Taylan YILDIRIM / İZMİR () - İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'de, komşuları Zerrin Canol'u bıçaklayarak öldüren, eşi Serdar Canol'u da ağır yaralayıp felç kalmasına neden olan 20 yaşındaki Orçun Demir'in yargılanmasına devam edildi. Duruşma öncesinde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
Karşıyaka'da 1 Eylül 2013 tarihinde 1775 Sokak 132 numarada meydana gelen olayda, Orçun Demir, alt katlarında oturan komşularının evinin kapısını çaldıktan sonra 50 yaşındaki Zerrin Canol ile 57 yaşındaki Serdar Canol'a bıçakla saldırdı. Bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Zerrin Canol olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Serdar Canol ise, tedavi görmesine rağmen belinden aşağısı felç kaldı. Tutuklanıp, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Demir, Karşıyaka 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.
Duruşma öncesinde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı. CHP'li kadınların da destek verdiği açıklamayı Emine Sözüdoğru yaptı. Sözüdoğru şunları söyledi:
"Türkeyi'de kadınların canı bu kadar ucuz olmasaydı, kadınların yaşam hakkı bu kadar kolay elinden alınıyor olmasaydı, Zerrin kardeşimiz şu anda hayatta olacaktı. Toplumda şiddetin artması karşısında, AKP'nin çözüm önerilerini son günlerde izliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, artan çocuk cinayetleri karşısında adeta kendisi muhatap değilmiş gibi, ailelere 'çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin' diyebiliyor. Tayyip Erdoğan ise, ağır cezaların caydırıcı olabileceğini açıklıyor. Buradan açıklıyoruz, hem kadın cinayetleri, hem de çocuk cinayletleri, caydırıcı cezalarla durdurulabilir. Bizler kadın cinayetlerine ağrlaştırıcı cezalar verilmesini sağlayacak ceza maddesine ek madde önerilerimizi sizlere ilettik. Artık bir dakika bile beklemeye tahammülümüz yok. Korunma kanunun yeniden düzenlenmesine değil, uygulanmasına ihtiyaç var. Bir kadın kardeşimizin daha koruma kanununu uygulamadığınız için ölmesine seyirci kalmayacağız. Yakanızdayız hesap soracağız."
Basın açıklamasının ardından davanın üçüncü duruşmasına başlandı.

TY(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)