KADIKÖY Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Müdahale gece saatlerine kadar sürdü.

Kadıköy'de dün saat 19.00'da başlayan polis müdahalesi gece saatlerinde de devam etti. Kadıköy Boğa Heykeli önünde bulunan göstericilerin, polis tarafından dağıtılmasının ardından eylemciler Bahariye Caddesi üzerinde toplanmaya başladı. Barikat kurup ateş yakan eylemciler, bir süre hükümet aleyhine slogan attı. Bunun üzerine Boğa Heykeli ve çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, protestocu gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahalede bulundu. Polis ile göstericiler arasında ara sokaklarda zaman zaman kovalamaca yaşandı. Eylemciler tarafından kurulan barikatlar iş makineleri tarafından kaldırıldı.

BANKALARA ZARAR VERDİLER



Bahariye Caddesi üzerinde polis ile eylemciler arasında yaşanan çatışmalar esnasında, grup içerisindeki bazı eylemciler 2 özel banka şubesinin camlarını kırıp ATM'lerine zarar verdi. Olay sonrası çevik kuvvet ekipleri zarar gören bankalar önünde güvenlik önlemi alarak nöbet tuttu. Boğa Heykeli ve çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

UK (İY) (FOTOĞRAFLI)