ŞİRECİ GAZİANTEP'E GETİRİLDİ
Geçen çarşamba gecesi evine dönerken kaza süsü verilerek otomobili durdurulduktan sonra kaçırılan ve gece Diyarbakır girişinde polis ve jandarma tarafından düzenlenen operasyonla kurtarılan sanayici Ahmet Şireci, polisler tarafından Gaziantep'e getirildi. Yorgun düştüğü gözlenen Şireci, kentte, oğulları, akrabaları ve işadamları tarafından karşılandı.
Şireci, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra polis helikopteri ile kaçırıldıktan sonra 4 gün boyunca tutulduğu Lice İlçesi'ne bağlı köyde güvenlik güçlerinin yaptığı keşif gezisine götürüldü. Burada kaçırıldığı noktada güvenlik güçlerinin yaptığı incelemenin ardından Şireci, operasyon için Diyarbakır'da bulunan Gaziantep Asayiş Şube Müdürü Tuncay Kaplan başkanlığındaki ekiple birlikte Gaziantep'e gönderildi.
ABD BAŞKANI GİBİ KURTARILDIM
Saat 15.30 sıralarında kente ulaşan Şireci, polislerin nezaretinde Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bekleyen oğulları, akrabaları ve işadamları tarafından alkışlarla karşılanan Şireci, yakınlarıyla hasret giderdi.
Gazetecilerin kaçırılmasına ve yaşadıklarına ilişkin sorularını, soruşturmanın sürdüğünü gerekçe göstererek yanıtsız bırakan Ahmet Şireci, "Ne yaşadığımı hatırlamıyorum. İçişleri Bakanımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Diyarbakır ve Gaziantep Emniyetine teşekkür ediyorum. Hayatımda görmediğim şekilde operasyon yaparak beni kurtardılar. Allah kendilerinden razı olsun. Ben dünyada böyle operasyonu yalnız Amerika başkanına yapılır sanıyordum. Bir şey konuşacak halim yok. Olağanüstü, dünyada görülmemiş bir operasyon yapıp sağ olsunlar beni kurtardılar. Beni gözümü bağlayarak kaçırdılar, kurtarılana kadar da gözüm bağlıydı" dedi.