MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Akyar Köyü’nde, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalıştıkları belirlenen 4’ü kadın 17 Suriyeli kaçak yakalandı. Yalıkavak Beldesi’nden tekneye bindirilen kaçakların 4 saatlik bir yolculuğun ardından, "İstanköy (Kos) Adası’na geldiniz" denilerek, karaya çıkartıldığı belirlendi.
Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akyarlyar Köyü, Aspat Dağı eteklerinde yabancı uyruklu kaçaklar olduğunu belirledi. Bunun üzerine, bugün saat 07.00 sıralarında bölgeye giden jandarma ekipleri 4’ü kadın 17 kaçağı yakaladı. Kendilerini yasadışı yollardan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçirmesi üzerine iki Türk organizatöre kişi başı 2 bin dolar ödedikleri belirlenen Suriye uyruklu 17 kaçak İlçe Jandarma Karakolu’na götürüldü. İfadelerinden, dün gece Yalıkavak Beldesi sahilinden 12 metrelik bir balıkçı teknesine bindirilen kaçakların 4 saat sonra "Kos Adası’na geldiniz" denilerek, Akyarlar Köyü’nde karaya çıkartıldıkları anlaşıldı. Günün aydınlanması ve ezan sesinin duyulmasıyla birlikte Kos Adası’nda olmadıklarını anladıkları belirten kaçakların, bir süre ormanlık alanda gizlenmek için yürürken yakalandıkları öğrenildi.
Kaçakların, jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla İl Emniyet müdürmüğü’ne teslim edileceği bildirildi. Öte yandan, jandarma, kaçakların eşkalini verdiği iki Türk organizatörün yakalanması ve kullandıkları teknenin bulunması için çalışma başlattı.