Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye sınırında 8 ayrı noktada tespit edilen toplam 1500 metre uzunluğundaki kaçak boru hattının içindeki 3 bin litre mazotla birlikte imha edildiğini belirtti.
Hatay'ın Narlıca Beldesi'ndeki Suriye sınırında dün saat 13.15 sıralarında tespit edilen akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boru hatlarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker hudut karakolu sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden bir mobil yol kontrol unsuru tarafından, toprağın derininden geçirilen ve akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen 5 ayrı yerde 1000 metre boru ve içinde yaklaşık 2000 litre mazot, ayrıca 3 ayrı yerde Suriye tarafına uzanan toplam 500 metre uzunluğunda boru ve içinde 1000 litre mazot tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak, Hatay Valiliği, Hatay İl jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiş ve bahse konu borular ve mazot, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile imha edilmiştir."

FD(OA/SS)