HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırında yakalanan kaçakçılar ve yakınlarının taşlı sopalı saldırısı sonucu 1 subay, 1 uzman çavuş, 1 er ve 2 sivil olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Suriye sırında iki ayrı kaçakçılık olayına müdahale eden güvenlik güçlerine kaçaklılar ile yakınları taş ve sopalarla saldırdı. Olaylarla ilgili olarak bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, her iki olayda 5 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denildi;
"Türkiye-Suriye sınırı 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, devriye görevi icra eden bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, 48 nolu hudut taşı bölgesinde saat 13.15'de iki kaçakçı şahsın mazot yüklü bidonları traktörün römorkuna yüklerken görmesi üzerine bölgeye hareket etmiştir. Devriye Timinin bölgeye geldiğini gören kaçakçılar bölgeden uzaklaşırken traktörün römorkunu devirmişler ve şahıslar Devriye Timi tarafından yakalanmışlardır. Bilahare Hacıpaşa Beldesi'nden traktörlerle bölgeye gelen yaklaşık 30 kişi tarafından Devriye Timine taşlı sopalı saldırıda bulunulmuştur. Daha sonra bölgeye bir araç ve traktörlerle 150 şahıs daha gelmiştir. Yapılan müdahale sonunda bir subay hafif şekilde yaralanmış ve toplanan personel olay yerinden uzaklaştırılmıştır."
KAÇAKÇILARA PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE EDİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırında gerçekleşen bir diğer olayla ilgili yaptığı açıklamada ise valilik izniyle kapatılan köprünün Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan kaçakçılar tarafından açıldığı ve kaçakçıların araçlarıyla geçmeye çalıştığının tespit edildiğini belirtilerek, şöyle dendi:
"Söz konusu kaçakçılara, hudut devriye unsurları tarafından, köprüye yaklaşmamaları yönünde uyarılar yapılmıştır. Ancak, kaçakçılar, yapılan uyarıları dikkate almayarak, köprüye yaklaşmaya devam etmişlerdir. Yaklaşık 30 kişilik kaçakçı grubuna Reyhanlı İlçesi Bohşin Köyü'nden yedi sekiz traktörle gelen köylülerin de katılması ile grubun sayısı 70-80 kişiye çıkmıştır. Bu durum üzerine bölgede bulunan Hudut Devriye Timi bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile takviye edilmiştir. Kaçakçı grubunun taşlı sopalı saldırısı üzerine, av tüfeği ile (plastik mermi) açılan ateş sonrası bir sivil şahıs sol diz kapağının altından, bir sivil şahıs kulak memesinden yaralanmıştır. Hafif yaralanan iki sivil şahıs hastaneye sevk edilmiştir. Söz konusu olaylar esnasında bir uzman çavuş ile bir er hafif yaralanmış ve araçlarımızda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi. FD(BK/AAA)