Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta bir restoran işletmecisinin aynı yere kaçak ek bina yaptığını ileri süren grup, inşaatın karşısındaki kaldırımı suntalarla çevirerek eylem yaptı. Grup, 'Çapulcular lokali' adını verdikleri  alandaki suntaları yıkmak isteyen zabıtaya engel oldu. Zabıta, tutanak tutarak ayrıldı.
20 kişilik grup, Yayla Mahallesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Memurlar Lokali işletmecisi tarafından aynı yere kaçak ek bina yapıldığını, belediyenin de buna göz yumduğunu belirterek kaldırım işgali eylemi yaptı. Grup, yanlarında getirdikleri suntalarla inşaatın karşısında kaldırımdaki alanı çevirdi. Grup, 'Çapulcular lokali' adını verdikleri alana kurdukları panolara da 'Yağma varsa işgal haktır', 'Şantiye sahası eylem çıkabilir', 'İşgal et kimse görmüyor panpa' yazılarını astı. 
Grup adına açıklama yapan Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Öztürk, kentin yeşil alanlarının, kamusal mekanlarının bir bir yağmalandığını üzüntüyle seyrettiklerini söyledi. Zonguldak Belediyesi'nin kaçak yapılaşmaya göz yumduğunu ileri süren Öztürk, şöyle konuştu:
"Mahkemece alınan yıkım kararlarını çeşitli bahanelerle uygulamayarak suç işliyor. Belediye zabıtasının zor kullanma yetkisi olduğu halde yasadışı işler yapan güç odaklarının üzerine gidemiyor. Kentin en büyük mülki amiri olan Vali Ali Kaban ise olan biteni sırça köşkünden seyrediyor. İsyan ediyoruz. Cumhuriyetin ilk kenti olmakla övünen Zonguldak, gözünü karartanların canının istediği yere, dilediği yapıyı hiç sakınmadan yapabildiği ilkellikler kenti oldu."
Bir süre sonra gelen zabıta ekipleri, kaldırımdaki suntaları yıkmak istedi. Gruptakiler, karşıdaki inşaatı gösterip, "Önce orayı yıkın, sonra gelin burayı yıkarsınız" diyerek zabıtaya engel oldu. Çıkan tartışmanın ardından zabıta ekipleri tutanak tutarak ayrıldı. Eylemciler ise kaldırımdaki alanda tavla oynayıp, çay içerek eylemlerini sürdürdü.

GG,CT(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)