BOLU'nun Gerede İlçesi'nde kaçak telefonlara eski telefonların IMEI numalarını kopyalayarak piyasaya süren 6 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramada 357 telefon, 10 klonlama cihazı ele geçirildi.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri cep telefonlarını klonlayarak piyasaya süren kişileri takibe aldı. Polisin günler süren çalışmasının ardından dün Gerede'de belirlenen ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında arama yapıldı. M.S., U.A., A.A., İ.K. ve C.S. gözaltına alınırken şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polis, Hakkari'de bir kişiyi daha gözaltına aldı.
Adı açıklanmayan şüphelinin evinde yapılan aramada 50 kaçak akıllı telefon ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 357 kaçak cep telefonu, 10 klonlama cihazı, telefonlara ait çok sayıda batarya ve aksesuar, 100 paket kaçak sigara ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerin yurda kaçak yollarla getirdikleri telefonlara eski cep telefonlarının IMEI numaralarını kopyalarak sattıkları öğrenildi.