MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi’nde, kaçak tarihi eser kazısı yaptıkları belirlenen 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7.5 ay önce Yalı Beldesi’nde kaçak kazı yaparken yakalanan M.E.’nin (54), adli kontrollü olarak tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasından çıkıp tekrar kaçak kazıya gittiği ortaya çıktı.
Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, perşembe günü Ortakent-Yahşi Beldesi Hortma Mevkii’nde kaçak tarihi eser kazı yaptıkları belirlenen M.E. (54), M.B. (34), K.G. (33), R.E.’yi (47) suçüstü yakaladı. Şüpheliler kazıda kullandıkları kazma ve küreklere de el konuldu. Şüphelilerin buradaki bir kayanın altını üç hafta boyunca oyarak 2 metre derinliğinde bir çukur açtıkları anlaşıldı.
DURUŞMADAN ÇIKIP KAZIYA GİTMİŞ
Şüphelilerden M.E.’nin 7.5 ay önce de Yalı Beldesi, Gerenkuyu Mevkii’ndeki Bizans Dönemi’ne ait harabe durumdaki kilisede kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanıp adli kontrollü olarak tutuksuz yargılandığı davada dün ifade verdikten sonra üzerini değiştirerek bu defa Ortakent-Yahşi Beldesi’nde kaçak kazıya gittiği ortaya çıktı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen dört şüpheli, adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.