Vasi KÖSE/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Uzunkavak Köyü'nde kaçak mazot deposu gibi kullanılan 3 katlı evde çıkan yangın, köyde büyük korku ve paniğe neden oldu. Zaman zaman patlamaların yaşandığı evden gökyüzüne yükselen alevler nedeniyle çevresindeki bazı evler de tahliye edildi.
Olay, ilçeye bağlı Uzunkavak Köyü'nde saat 13.45 sıralarında meydana geldi. Mehmet Bük'e ait 3 katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden, evde oturanlar kendilerini dışarı atarak yardım istedi. 150 ton kaçak mazot olduğu ileri süren binadan gökyüzüne yükselen alevlerin ardından patlamalar oldu. Çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği köyde güvenlik önlemi de alındı. Kaçak akaryakıt deposu olarak kullanıldığı ileri sürülen binanın çevresindeki evler de tedbir amaçlı boşaltıldı. Birçok köylü de dumandan etkilendi. Vatandaşlara sağlık görevlileri müdahale etti. Yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı.
Çevrede toplanan vatandaşlar da Suriye'den mazot kaçaklığı yapıldığını, çıkan yangın nedeniyle büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

VS(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)