ŞANLIURFA'da, kış mevsiminde sıklıkla ymeydana gelen elektrik kesintisinin önüne geçebilmek için bir dizi tedbir alan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, polislerin de desteğiyle gece kaçak elektrik kullanan ev ve işyerlerini inceledi. Baskında; ekipler kaçak elektrik kullandığı belirlenen 20 eve bin 500 ile 4 bin 500 lira arasında değişen para cezaları kesti.
Dün gece 80 kişilik DEDAŞ ekibi, çevik kuvvet polisleri eşliğinde; Direkli, İpekyolu, Muradiye, Ahmet Yesevi, Eyübiye ve Onikiler mahallerinde bulunan konutların elektrik sayaçlarını tek tek inceledi. Ekipler denetimlerde şaşırtan uygulamalarla karşılaştı. Bazı evlerde elektrik sayacı bile bulunmadığını tespit eden ekipler, bazı sayaçlarda ise tüketim oranının artmasını engelleyen sistemler bulunduğunu saptadı. Sokakta bulunan elektrik direğinden çekilen kablo ile de kaçak tüketim yaptığını belirleyen ekipler, vinç yardımı ile bu kabloları kesti. Tüketim oranını düşük gösteren sistemleri de söken ekipler, kaçak tüketim kullanan evlere para cezası kesti.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Kaçak elektrik kullandığı tespit edilenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden DEDAŞ İşletme Müdürü Yusuf Kara, vatandaşlara helal elektrik kullanması yönünde çağrıda bulundu. Denetimlerin süreceğini belirten Kara, "Kaçakları önlemek ve elektriklerin helal yoldan vatandaşlara ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Burada sayaçsız kullanım, kaçak kablo ve film gibi sayacın dönmesi engelleyecek şekilde tüketimleri gördük. Emniyet ekipleri ile birlikte çalışmalara devam edeceğiz. Benim buradan Şanlıurfa halkına söyleyeceğim elektrik tüketimini düzgün bir şekilde sayaçtan geçirerek helal bir şekilde kullanmalıdır. Operasyonları düzenli olarak devam ettireceğiz. Kaçağın belini kıracağız. Kimse kaçak elektrik kullanmasın. Çünkü kaçağın bahanesi olmaz" dedi.
Yaklaşık 5 saat süren denetimlerde 100 konutun elektrik tüketimini kontrol eden ekipler, 20 eve kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle cezai işlem yaptı.