MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde kaçak avcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, güvenlik güçlerinin de desteğiyle kaçak avlanan 2 kişiyi suçüstü yakaladı.
Milas’ın Güllük Beldesi sınırları içinde bulunan Güllük Dalyanı’nda dün akşam saatlerinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarı alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden ekiplere, Av ve Yaban Hayatı Koruma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı yetkilileri, Orman Koruma Muhafaza memurları, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri de destek verdi.
Bugün saat 03.00’e kadar yapılan çalışmalarda, kaçak avlandıkları belirlenen H.K. ve M.Ü. suçüstü yakalandı. İki avcının üzerleri ve araçlarında yapılan aramalarda, kuşların dikkatini çekmek için hazırlanmış ses sistemi, 4 sakarmeke cinsi kuş, 4 projektör, sırt çantaları, iki sınırlama takozları çıkarılmış av tüfeği ve tüfeklere ait fişekler ele geçirildi. Haklarında yasal işlem başlatılan iki avcının malzemelerine el konulurken, serbest bırakıldıkları öğrenildi. Avcılara para cezası kesileceği belirtildi.