SİLİVRİ İlçe Jandarma Ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş şekerleme ürünlerinin tarihlerini değiştirerek tekrar piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine 6 ayrı adrese eşzamanlı operasyon yaptı. Aralarında bir yem fabrikasının da bulunduğu baskında 6 kişi gözaltına alınırken, yüzlerce çuval şeker, kahve, sakız meyve suyu ve çikolata ürününe el konuldu.
"Ünlü markalara ait son kullanma tarihi geçmiş şekerleme ürünlerinin tarihlerinin değiştirilerek piyasa sürüldüğü ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Jandarma, firmaların raflardan topladıkları son kullanma tarihi geçmiş ürünlerini hayvan yemi yapılmak üzere Çatalca’daki bir yem fabrikasına bıraktıklarını belirledi. Fabrikada çalışanlarının ürünleri hayvan yemi yapmak yerine, anlaştıkları kişilere verdikleri bu kişilerin de ürünlerin kullanma tarihlerini değiştirerek piyasa sürdüğünü tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri, aralarında yem fabrikasının da bulunduğu 6 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Bu adreslerde yapılan aramada son kullanma tarihleri değiştirilmiş yüzlerce çuval şeker, kahve, sakız meyve suyu ve çikolata ele geçirdi. Başakşehir İkitelli Organize Sitesi’ne yapılan baskında ele geçirilen ürünler jandarma ekipleri tarafından imha edilmek üzere kamyona dolduruldu. Dün akşam saatlerinde piyasaya sürülmek üzere yola çıkarılan ve son anda yakalanan bir kamyon dolusu son kullanma tarihi değiştirilmiş şekerleme ürününe el konulduğu belirtildi.
Sorguları süren 6 kişinin mahkemeye sevk edileceği belirtildi. Yetkililer, ünlü firmaların hayvan yemi olması için fabrikalara bıraktıkları ürünlerini takip etmesi gerektiğini kaydetti.