İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, akaryakıt kaçakçılarına yönelik 3 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı.
İstihbari çalışmalar sonucu akaryakıt kaçakçılığı yaptığı belirlenen kişileri takibe alan jandarma, Osmaniye Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı arama ve el koyma kararı ile birlikte 19 Mart sabahı operasyon için düğmeye bastı. Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi, Hatay'ın Reyhanlı ve Payas ilçeleri ile Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 20 ayrı adrese saat 06.00'da eş zamanlı operasyon yapan jandarma, 14 kişiyi gözaltına alındı. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 172 bin 540 lira olan toplam 41 bin 81 litre kaçak motorin, 5 akaryakıt dolum aparatı, pompa tabancası, dalgıç pompa, 2 boş akaryakıt tankı ve 13 araç ele geçirildi.
Jandarmadaki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen S.P., H.A., M.C., H.A., S.P., A.D., Ö.G., İ.A., H.U., K.U., A.Y., A.D., A.D. ve C.K., Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili 2 kişinin de arandığı belirtildi.

İE(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)