KIRKLARELİ merkeze bağlı Yündolan Köyü'nde kaybolduktan 81 gün sonra kafatası kemiği bulunan 38 yaşındaki Kader Ercan’ın diğer kemiklerinin ya da cesedinin bulunması için 15 dönümlük arazide arama yapıldı. Jandarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle yaptığı aramalarda herhangi bir iz bulunamazken, aramalar sis nedeniyle yarına ertelendi.
Yündolan Köyü'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan 67 yaşındaki Refik ile 61 yaşındaki Resmiye Ercan çifti, 14 Ağustos günü hayvanlarının bulunduğu ağıla konuşma engelli kızları Kader Ercan’ı bırakarak evlerine geldi. Ercan çifti, akşam üstü geldiklerinde kızlarını burada bulamadı. Köylülerin de desteğiyle yapılan arama sonuç vermeyince Ercan çifti, 4 çocuğundan Kader Ercan için jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ekiplerinin köy ve çevresinde yaptığı aramalarda da Kader Ercan'ın izi bulunamadı.
Ailesi ağıllar çevresinde geçen 3 Kasım günü bir kafatası kemiği bularak jandarma ekiplerine haber verdi. Ailesinden alınan örneklerle kafatası kemiğini karşılaştıran İstanbul Adli Tıp Kurumu geçen hafta kemiğin kayıp olan Kader Ercan’a ait olduğunu belirledi.
Bu gelişme üzerine Savcılık talimatıyla bugün sabah saatlerinde jandarma ekipleri Karaağaç deresi mevkiinde geniş çaplı arama başlattı. Jandarma ekiplerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Kadavra Arama Birimi görevlileri ile Ceku, Barbi isimli arama köpeklerinin de katıldığı aramalarda herhangi bir ize rastlanmadı. Yoğun sis nedeniyle aramalara son verirken, ekibin yarın da bölgede aramayı sürdürecekleri öğrenildi.