NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’DE Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü törenlerinde At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı (JAKEM) bünyesinde eğitilen at ve köpekler gösteri yaptı.
JAKEM'de yapılan törene Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, JAKEM Komutanı Jandarma Yarbay Halil Altıntaş, daire müdürleri, Jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, “Jandarma üstün vazife anlayışı ile halkımızın takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler halkımızın en zor anlarında bile Türk ordusunun ayrılmaz bir parçası olan Jandarmaya desteğini esirgemediğinin bilincindeyiz" dedi.
Törenin ardından JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin gösterisi izlendi. Arama ve kurtarma, koruma ve uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeklerinin gösterisi ve atların engelli atlama, cesaret gösterisi katılımcılar tarafından alkış aldı.

FOTOĞRAFLI