İZMİT(Kocaeli), ()- İZMİT'te geçen yılın Haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla  protesto yürüyüşü yapan ancak, haklarında 'İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak' suçlamasıyla Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açılan 238 sanığın yargılanmalarına başlandı. Sanıkların ifadeleri küçük gruplar halinde  alınmaya başlanırken, duruşma öncesi Adliye önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar eşliğinde açılan davayı protesto etti.
Taksim Gezi Parkı eylemleri kapsamında İzmit'te de birçok protesto gösterisi yapıldı. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı da 'İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak' suçlamasıyla polisçe kimlikleri verilen 238 şüpheli hakkında dava açtı. Bugün Kocaeli 4. Aslice Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşma öncesinde Adliye binası önünde toplanan 50 kişilik grup protesto bu kişiler hakkında dava açılmasını protesto etti. Grupta bulunanlar, 'Direne direne kazanacağız', 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Gün gelecek katiller halka hesap verecek' diye slogan attı. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Gülizar Ateş, şöyle dedi:
"Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanmaları gerekçe gösterilerek yargılanacak olan 238 arkadaşımızın yanındayız. Temel hak ve özgürlük müadelisini yürüten birey, kurum, örgüt ne varsa bugün AK Parti hükümetinin hedefindedir. Bizlerde dava açılan arkadaşlarımızın yanındayız. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız."

EA(MB/İD) (FOTOGRAFLI)