İZMİR'de yaşayıp bir süre önce kandırılarak kırsala götürüldüklerini savunan 1'i çocuk 4 kişi, terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. İfadelerinin alınmasının ardından ailelerine kavuşan 4 kişiden 17 yaşındaki N.Ö.'nün ifadesinde, "Ailemi çok özlediğim için dayanamayıp kaçtım" dediği öğrenildi.
İzmir polisi, kentte yaşayıp çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırıldığını ileri süren ailelerle görüşmelerini sürdürüyor. Yaklaşık bir yıl önce örgüt üyeleri tarafından kandırılıp kırsala götürüldüğünü iddia eden 1'i çocuk 4 kişi, bir süre önce örgütten kaçıp, güvenlik güçlerine teslim oldu. İfadelerine başvurulan N.Ö. (17), Ö.Y. (20), E.Y. (22) ve A.K. (30) daha sonra serbest bırakıldı ve ailelerine kavuşmaları sağlandı.
PKK üyeleriyle yaklaşık bir önce tanıştığını ve kandırılarak kırsala götürüldüğünü ileri süren N.Ö.'nün ifadesinde, "İzmir'de bazı etkinliklere katıldım. Burada tanıştığım kişiler beni önce Diyarbakır'a, oradan da kırsala götürdü. Dağda kaldığım süre içinde ailemi çok özledim bu nedenle kaçıp teslim oldum" dediği öğrenildi.

TH(İÖ/AAA)