İZMİR'de, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlar kapsamında açılan 7’nci davada, 7'si tutuklu, 1'i tutuksuz, 3'ü gıyabi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada tutuklu sanıklardan 2’si tahliye edildi.
İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, “terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama”, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Burcu K., Hüseyin G., Soner İ., Abdullah Y., Erol Ö., Mehmet Yunus K., Serdar G. ve tutuksuz sanık Doğan A. ile avukatları katıldı. Duruşma sırasında mahkeme salonunda ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmada, tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları redderek, tahliyelerini talep etti.
Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklu bulunan Burcu K. ve Hüseyin G.'nin tahliyesine, diğer 5 sanığın tahliye taleplerinin reddine, aynı davada yargılanan firari üç sanığın yakalama kararının devamına karar vererek, duruşmayı 7 Şubat 2014 tarihine erteledi.
İzmir’de bugüne kadar, Gezi Parkı eylemleri odaklı olarak yapılan operasyonlarda 49 kişi tutuklanmıştı. Bunlardan 22’si tahliye ediilirken, tutuklu sayısı 27’ye düştü.
Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, “Gezi direnişi yargılanamaz” ve “Devrimci tutsaklara özgürlük” sloganları attı.