Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasında çalışan 3 işçinin üzerine, temizlik için girdikleri beton silosunda, çimentonun ham maddesi olan ve un kıvamındaki farin döküldü. Dakikalarca havasız kalan işçilerden Engin Dülger ile Okan Şen kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirirken, diğer işçi tedavisinin ardından taburcu edildi. Aynı vardiyada çalışan Dülger ile 3 çocuk babası Şen'in babalarının da aynı fabrikadan emekli oldukları öğrenildi. İki arkadaş, otopsinin ardından yan yana toprağa verilecek.
Olay, Bornova İlçesi'ndeki bir çimento fabrikasının beton silolarında geçen cumartesi günü meydana geldi. Fabrikanın Farin Ünitesi'nde görevli üretim elemanları evli ve 3 çocuk babası 41 yaşındaki Okan Şen, 33 yaşındaki Engin Dülger ve Mustafa Köseoğlu, temizlik için beton silosunun içine girdi. İddiaya göre, işçilerin silo içinde güvenliğini sağlamak üzere üst kısımdan halat uzatıldı. 3 işçi de yalnızca bir kişinin girebileceği, silonun alt kısmındaki kapaktan içeri girdikten kısa süre sonra, yan duvarlarda yapışık halde bulunan çimentonun ham maddesi olan ve un kıvamındaki farin bir anda işçilerin üzerine döküldü. En alttaki Dülger'in ayağı giriş kapağının bulunduğu yeri tıkayınca, işçiler dakikalarca havasız kaldı. Köseoğlu ise üst kısımdan uzatılan halata tutunarak farinin altında kalmaktan son anda kurtuldu.
KADER PEŞLERİNİ BIRAKMADI
Diğer işçiler sağlık ekiplerine haber verirken, mesai arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı. Toz halindeki farin adlı madde boşaltıldıktan sonra, Şen, Dülger ve Köseoğlu silonun içinden çıkartıldı. Yaklaşık 20 yıllık personel olan Şen ile 8 yıllık personel olan Dülger'in kalplerinin durduğunu belirleyen sağlık ekipleri kalp masajıyla iki işçiyi hayata döndürdü. Üç işçi ambulanslarla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Şen, daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi. Babaları da aynı yerden emekli olan ve aynı vardiyada çalışan Şen ile Dülger, dün gece tüm müdahalere rağmen yaşamlarını yitirdi. Aynı mahallede oturan Şen ile Dülger'in ölümü, mesai arkadaşlarıyla yakınlarını yasa boğdu.
Tedavisi tamamlanan Köseoğlu ise taburcu edildi.
AYNI GÜN YAN YANA TOPRAĞA VERİLECEKLER
Buca İlçesi'nde oturan iki işçiden Okan Şen'in yarın öğlen, Engin Dülger'in ise ikindide Darul Kuran Camii'nde düzenlenecek cenaze törenlerinin ardından Buca'daki mezarlıkta, yanyana toprağa verilecekleri öğrenildi.

FOTOĞRAFLI