Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in üç ilçesinde, polis tarafından farklı zamanlarda, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen üç ayrı operasyonda yüklü miktarda, bonzai, ekstasy hap ve esrar ele geçirilirken, toplam 8 kişi gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren uyuşturucu tacirlerinin yakalanması için çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen polis, ilk olarak geçen cumartesi günü saat 18.45'te Buca İlçesi'ndeki bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda B.K., M.K., M.G.A. gözaltına alınırken 6 kilo 834 gram bonzai, 8 ekstasy hap ve bir elektronik hassas terazi ele geçirildi.
Aynı gün bir diğer operasyon ise Bayraklı İlçesi'ndeki bir adrese yapıldı. Buradaki operasyonda Y.A. ile E.G. yakalandı, 2 kilo 710 gram esrar, 11 paket satışa hazır bonzai ve 35 ekstasy hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 145 TL ele geçirildi.
Son operasyon, geçen cuma günü saat 03.15 sıralarında kentin Bornova İlçesi girişinde yapıldı. Durdurulan lüks otomobilde bulunan Z.G., C.G. ve S.Y. gözaltına alınırken, araçta yapılan aramada 5 bin 920 ekstasy hap ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden B.K., Y.A., E.G. ve Z.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI