Yusuf YAVUZ, Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine İzmir'de, gösteri yapan grup, polis aracını molotof kokteyli ile yakılmak istedi. Sokak içerisinde çöp konteynırlarını devirerek barikat kurup taş atan gruba polis müdahale etti. Grup dağılırken, mahalleli evlerine TOMA'larla su sıkıldığını ve gaz bombası atıldığını iddia ederek polise tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde geçen gün akşam çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İzmir'de toplanan grup protesto ve anma gösterisi yaptı. Bornova İlçesi Mevlana Mahallesi'nde toplanan grup sloganlar atarak yürümeye başladı. Bu sırada olaylara takviye için bölgeye giden 35 A 59281 Işıkkent Polis Merkezi ekibi 1731 sokak üzerinde göstericilerin saldırısına uğradı. İçerisinde iki polisin bulunduğu araç taşlandı ve motolof kokteyli atıldı. Aracın içinde bulunan iki polis, araçtan inerek uzaklaşırken olaydan yara almadan kurtuldu. Polis aracı çevredekilerin müdahalesi sonucu tamamen yanmadan söndürüldü. Yapılan incelemenin ardından maddi hasar meydana gelen polis aracı çekici tarafından kaldırıldı.

Grup üyeleri, sokakta bulunan çöp konteynırlarını devirerek Doğanlar Mahallesine doğru gitti. Bölgeye sevk edilen iki TOMA ve çevik kuvvete taşla saldıran göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler bir müddet sonra dağılırken sokakta bulunan vatandaşlar, evlerine TOMA'nın su sıktığını ve gaz bombası atıldığını belirterek polise tepki gösterdi.

YY(SSA) (FOTOĞRAF)