İZMİR'de Gezi olaylarının 1'inci yıldönümünde çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 500 kişi Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanmaya başladı.
Grupların saat 18.00'den itibaren Basmane Meydanı'na doğru yürüyüşe geçecekleri, ardından da Gündoğdu Meydanı'nda yıldönümü için toplanacakları öğrenildi. Gündoğdu'da töreni CHP milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li belediye başkanlarının da katılımı bekleniyor.
Gündoğdu'daki etkinliğin ardından bazı grupların Basmane'ye yürümeyi planladığı öğrenildi. Polis, herhangi bir gerginliğe neden olmamak için Kültürpark içinde bulunduğu; olayların durumu ve gelişmelere göre Kültüpark'tan belli noktalara sevkedilecekleri öğrenildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kalabalık arasından sık sık 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atılırken, ellerinde hem Gezi olaylarında yaşamını yitirenler hem de Soma maden faciasında ölen madencileri unutmadıklarını gösteren dövizler taşıdıkları görüldü.
Yıldönümü etkiliğinde şu ana kadar grupların gerginlikten uzak bir gösteri içinde oldukları, sadece yürümek istedikleri gözlemledi.

TY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)