İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 15 yıldır kırmızı bültenle aranan Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) örgütü üyesi O.K. ile hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın şüpheli E.E.'nin, bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalandığı operasyonun yeni ayrıntıları da ortaya çıktı. O.K.'nin, 1999 yılında Ankara'da polis ajanı olarak suçlanan arkadaşları Ahmet Ünkazan'ın öldürülmesine de karıştığı belirlendi.
Ankara'nın bir ilçesinden, 2004 yılındaki seçimlerde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına belediye başkan adayı olan, ancak katıldığı çeşitli eylemlerden dolayı bu süreçte hakkında anayasal düzeni bozmakta hapis cezası verilen E.E., cezasının kesinleşmesinin ardından aranmaya başlandı. E.E.'nin İzmir'e geldiği bilgisini alan İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araştırma başlattı. Bornova İlçesi'nde kiraladığı ev belirlenince E.E. takibe alındı. Bu sırada E.E.'yle yine sahte kimlik kullanan bir erkeğin de yaşadığı tespit edildi. Araştırmalarını derinleştiren polisin geçen pazartesi günü düzenlediği operasyonda, E.E. ve arkadaşı O.K. bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalanıp tutuklandı. Bu arada evdeki diğer kişinin yasadışı Türkiye Komünist İşçi Partisi üyesi olmak suçundan aranan O.K., olduğu ortaya çıktı.
SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN POLİSE TEYİT ETTİRİLDİ
İki zanlının gözaltına alınmasının ardından bir yandan da O.K. ile ilgili araştırma sürdü. Sadece lise yıllarından kalma bir fotoğrafı olan O.K.'nin 1999 yılında Ankara'da, polis ajanı olarak suçlanıp öldürülen Ahmet Ünkazan'ın katil zanlıları arasında olabileceği şüphesiyle de araştırma yapıldı. Bu fotoğraf, o yıllarda hem cinayeti, hem de O.K.'yi araştıran polis memuruna gönderildi. Polis memuru da bu fotoğrafı o zaman olaya karışanlar arasında yer alan O.K. olarak teyit etti. Bu suçtan dolayı hakkında interpol tarafından da 15 yıldır yakalama kararı bulunan O.K.'nin arkadaşı Ahmet Ünkazan'ı o zaman polis muhbiri olarak suçlamasının ardından diğer arkadaşlarıyla öldürdüğü saptandı.

FOTOĞRAFLI