Taylan YILDIRIM / İZMİR, () - İSTANBUL merkezli olarak 17 Aralık tarihinde yapılan yolsuzluk soruşturması sonrasında, İzmir’de Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü iken üç kez görev yeri değiştirilen Emin Göktaş için verilen yürütmeyi durdurma kararına Valiliğin yaptığı itiraz, Bölge İdare Mehkamesi’nce reddedildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 17 Aralık 2013 tarihinde yaptığı ve 4 bakan ile oğullarının da adlarının karıştığı yolsuzluk soruşturmasından hemen bir gün sonra, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Emin Göktaş, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne atandı. Bundan 4 gün sonra da Göktaş, Tanık Koruma Şube Müdürü yapıldı. Emin Göktaş, son olarak 30 Ocak 2014 tarihindeki kararla hiçbir görev verilmeyerek müdüriyet emrine alındı. İlk iki atama sonrasında Emin Göktaş, yürütmenin durdurulması için İzmir 5’inci İdare Mahkemesi’nde dava açtı. İtirazı görüşen mahkeme, Emin Göktaş hakkında tayin döneminde başlayan ve sonuçlanan herhangi bir soruşturma bulunmadığı, yürüttüğü görevde herhangi bir başarısızlığı ve yetersizliği olmamasına rağmen böyle bir kararın alınmasının hukuka uyarlılık bulunmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.
VALİLİĞİN İTİRAZI REDDEDİLDİ
Mahkeme kararına bu kez tayinleri yapan İzmir Valiliği itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nce incelenen itiraz başvurusunun ardından, Valiliğin yürütmenin durdurulması kararına yaptığı itiraz reddedildi. Emin Göktaş bu kararın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevine atanmayı bekliyor.

TY(AÖ/COŞ)