İZMİR, () - İZMİR polisi tarafından son bir ayda düzenlenen 8 ayrı operasyonda, yasadışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 178 kaçak ile 25 organizatör yakalandı. Adliyeye sevk edilen 25 organizatörden 20'si tutuklanırken, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde son bir ayda toplam 8 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 122 Suriye, 45 Afganistan, 7 Eritre, 3 Mali ve 1 Gana olmak üzere 178 kaçak yakalandı. Yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak istedikleri öne sürülen kaçaklar, işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Öte yandan, organizatör oldukları önü sürülen 25 kişi de operasyonlarda yakalandı. Adliyeye sevk edilen 25 organizatörden 20'si tutuklandı, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonlarda ayrıca 176 can yeleği, 5 araç, 1 lastik bot, 18 tekne motoru ve yüklü miktarda para ele geçirildiği açıklandı.

FOTOĞRAF