ANTALYA'da alışveriş merkezlerinin restoranlarında müşterilerin sandalyeye bıraktıkları ceket veya çantalarından yankesicilik yoluyla para ya da cep telefonu çalan yabancı uyruklu 1'i kadın 3 kişi tutuklandı. Zanlıların aynı suçlardan yakalandıkları ve sınırdışı edilmelerine rağmen yurda kaçak yollarla giriş yaptıkları anlaşıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ve Güven Timleri Büro Amirliği ekipleri kentteki alışveriş merkezlerinin restoranlarında yankesicilik yapan 1'i kadın 3 kişinin olduğunu belirledi. Alışveriş merkezlerinin güvenlik kameralarının inceleyen polis, eşkallerini belirlediği 3 zanlıyı takibe aldı. 3 gün boyunca 5 ayrı alışveriş merkezinde zanlıları bekleyen ekipler Cezayirli 36 yaşındaki Nasri R, Faslı 40 yaşındaki Badia O. ve Filistinli 53 yaşındaki Aldroba F.'yi gözaltına aldı. Emniyet binasına getirilen 3 şüphelinin yapılan sorgularında, özellikle yabancı uyruklu kişileri kurban olarak seçtikleri anlaşıldı.
Restoranlarda yemek için ceketini ya da çantasını oturduğu sandalyeye asan turistlerin yankesicilik yoluyla cep telefonu ve cüzdanlarını çaldıkları belirlenen zanlıların daha önce benzer suçlardan yakalandıkları, sınırdışı edilmelerine rağmen ülkeye kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edildi.
İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.