İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya konsolosluk görevinden ayrılan Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel duruşmaya katılmazken avukatı temsil etti. Müştekiler Doğan Durmuş İnal ve eşi Filiz İnal ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından müştekilerin kimlik tespiti yapıldı. Hakim, sanık Köppel'in celse öncesinde ifade verdiğini açıkladı.
"DURMADI KAÇTI"
Duruşmada ifade veren müşteki Doğan İnal, sanığın kaza öncesinden arkalarından hızlı bir şekilde araç sürdüğünü gördüğünü belirterek, "Bir süre biz önde, o arkadan seyretti. Daha sonra benim sağ tarafa geçmemi beklemeden motorsikletime çarparak yoluna devam etti. Yani durmadı kaçtı. Bana çarptığını fark etmemesi münkün değil kaza sırasında çok ses çıktı. Kaza nedeniyle eşim ameliyat geçirmesine rağmen sağ kolunu kullanamaz hale gelmiştir. Omuriliğinde zedelenme vardır ve denge problemi yaşadığı için yürüyememektedir" diye konuştu. Sanığın olaydan sonra kendilerini aramadığını söyleyen Doğan İnal, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.
"SANIK SONRAKİ DURUŞMADA HAZIR EDİLSİN" TALEBİ
Mağdur ve şikayetçi Filiz İnal ise kaza sonrasından yoğun bakımda olduğu için ifade veremediğini söyleyerek, bu nedenle kazayla ilgili çok birşey hatırlamadığını ancak sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirtti. İnal ailesinin avukatı Rıfat Buğra da sanığın kazadan çok zaman geçtikten sonra alkol muayenesi yapıldığını iddia ederek, sanığın kaza esnasından çok süratli olduğunu bu nedenle olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Avukat Buğra, sanığın celse öncesi ifadesinin alınmasınından dolayı kendisine direk soru soramadıklarını ifade ederek, sanığın bir sonraki duruşmaya hazır edilmesini talep etti.
KEŞİF YAPILACAK
Sanık Köppel'in avukatı Hasan Demirel ise, kazadan sonra müvekkilinin eşinin Türkiye'deki konsolosluk görevinin sona erdiğini ve memleketine çağrılarak İsviçre'nin Bern şehrinde bulunduğunu ifade etti. Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan hakim, müşteki tafından suçtan zarar gördüğü için davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verdi. Olay yerinde keşif yapılmasına hükmeden hakim, sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesini karar verdi.
İYİLEŞMEYE ÇALIŞIYORUM
Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Doğan Durmuş İnal, adaletten umutlu olduğunu ifade ederek, "Hakim karşı tarafı duruşmaya gelmesi için çağırdı. Yurtdışına çıkmıştı. Büyük bir ihtimalle de gelecek ülkemize" dedi. Kazada yaralanan ve yürümekte zorluk çektiği görülen Filiz İnal ise "İyileşmeye çalışıyorum ama çok zor bir dönem. Hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkabiliyor. Konuşamıyorum bile" dedi.
4,5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
Beşiktaş'ta 5 Şubat 2013 meydana gelen trafik kazası ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Andrea Walz Köppel'in, dikkatini etkileyecek derecede alkol aldıktan sonra araç kullandığı belirtilmişti. İddianamede, sanığın aracıyla Arnavutköy'e doğru gittiği sırada, aldığı alkolün etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, önünde seyreden motosiklete arkadan çarptığı ve çarpma sonucunda Filiz İnal'ın motosikletten düşerek, hayati tehlike geçirecek ve uzuvlarından birinin fonksiyonunu kaybedecek derecede yaralandığı kaydedilmişti. Sanığın "Bilinçli taksirle yaralama" suçundan 1 yıl 1 aydan 4,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Hakkında daha önce yurtdışına çıkış yasağı konan sanık Köppel celse arasında mahkemede ifade vermiş ve "Kaza olduğunu farketmedim. Bir kastım sözkonusu değildir. Farketseydim iner yardımcı olurdum. Beraatimi talep ediyorum" demişti. İfadesinini alınmasının ardından ise Mahkeme, Köppel hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı kaldırılmıştı.