BURSA'da istinat duvarının çökmesi sonucu, çevrede bulunan ikisi 6, biri 4 katlı üç apartman olası göçük tehlikesine karşı boşaltıldı. Caddeyi de araç ve yaya trafiğine kapatan polis ile Sivil Savunma görevlileri binaların çevresinde sabaha kadar nöbet tuttu.
Merkez Osmangazi İlçesi Emirsultan Mahallesi Musa Baba Caddesi üzerinde bulunan ve bir süre önce yıkılan binanın yeniden inşaası için başlatılan çalışma nedeniyle, müteahhit tarafından eğimli araziye istinat duvarı örüldü. Duvar, dün saat 19.30 sıralarında büyük gürültüyle çökünce, yukarısında ve yanında bulunan ikisi 6, biri 4 katlı üç apartmandaki panik yaşadı. Olası göçük tehlikesine karşı, bu 3 apartmandaki tüm daireler boşaltıldı. Müteahhiti suçlayan aileler mühürlenen binada eşyalarını bırakarak dışarı çıkarken, geceyi yakınlarının yanında geçirdi. Musa Baba Caddesi'ni araç ve yaya trafiğine kapatan polis ile Sivil Savunma görevlileri binaların çevresinde sabaha kadar nöbet tuttu.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, olayla ilgili 'ya açıklama yaptı. Akyıldız, bitişik nizamdaki binalarda, yandaki binaların yükü de öngörülerek çalışma yapılması gerektiğini belirterek, "Gerekli projeler hazırlanmalı. Çok sık görülmese de bu tür çökmelerde ilk müdahale olarak harfiyat bir an önce doldurulmalı. Daha sonra zemine göre istinat duvarı fore kazık, kuyu temel yapılabilir. Diğer binalarından taşıyıcı sistemlerinde hasar olup olmadığı incelenmeli. Bunu bir pasta gibi düşünün ön kısmını yediğinizde pastanın öne doğru dökülmesi hızlı olacaktır. Bunun bir an önce doldurulması gerekir. Bu durum mahkemeye intikal edecektir. Hatanın boyutları ve kimde olduğu incelenecek eğer hata müteahhitte ise diğer binaların hasarını karşılamak zorunda kalabilir" dedi.