YOZGAT’ta, belediyedeki işinden çıkartılan 50 yaşındaki Memiş Kaplan, E-88 Karayolu yön levhalarının üzerine çıkıp, intihar girişiminde bulundu. Olay sırasında karayolu şehir geçişi trafiğe kapanırken, poyis ve itfaiye ekiplerine direnen Kaplan kelepçe takılarak kontrol altına alındı.
Yozgat şehir merkezinde simitçilik yapan Memiş Kaplan, İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Yozgat Belediyesi'nde başladığı işten çıkartılınca karayolu üzerinde bulunan yön tabelalarının üzerine çıkıp, intihar etmek istedi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, Yozgat’ta Çağdaş Simitçi olarak tanınan Memiş Kaplan'ı ikna etmeye çalıştı. Sonuç vermemesi üzerine itfaiye ekiplerince düşme tehlikesine karşı branda açıldı.
EKİPLERE DİRENDİ
Polisler ve itfaiye ekibinden 4 kişi itfaiye merdiveniyle yukarı çıkıp, intihar girişiminde bulunan Kaplan'ı bir anlık dalgınlığından yararlanıp yakaladı. Çıktığı tabela korkuluklarına sıkıca tutunan Memiş Kaplan, polis ve itfaiye ekiplerine direndi. Bu sırada itfaiye ekibi de düşme tehlikesi yaşadı. Güçlükle itfaiye merdiveninin korkuluğuna indirilen Memiş Kaplan, kelepçe takılarak kontrol altına alındı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Kaplan, işten çıkartıldığı için intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.
SİGORTASI ÇIKMIŞ
İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Yozgat Belediyesi'nde 9 ay süreli işe başlayan Memiş Kaplan’ın bir inşaat firması tarafından sigortasının yatırıldığının tespit edilmesi nedeniyle işten çıkartıldığı öğrenilirken, firma sahibinin yardım amacıyla Kaplan’ın sigorta primlerini ödediğini söylediği belirtildi.