ŞANLIURFA’da, 112 Acil Servis bünyesinde taşeron ambulans şoförü olarak çalışan ve işten çıkarıldığı için bunalıma giren 34 yaşındaki Ahmet Evrim, Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde otomobilini üzerine benzin döküp yaktı. Evrim, Ak Partili milletvekilinin talimatıyla işten çıkarıldığını öne sürdü.
Olay, akşam saatlerinde Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ceylanpınar İlçesi’nde 112 Acil Servis'te ambulans şoförü olarak çalışan ve işten çıkarılan Ahmet Evrim, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Duran'la görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürü Atilla Yaşar'la görüştürülen ve iş akdinin sona erdiğini öğrenen Evrim, öfkelenerek bahçeye park ettiği 63 PV 655 plakalı otomobilini, üzerine benzin döküp yaktı. Alev topuna dönen otomobil, çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
'AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ BENİ İŞTEN ÇIKARDI'
Kullanılamaz hale gelen otomobilin başında bekleyen Ahmet Evrim, işten çıkartılmasına isyan ederek şunları söyledi:
"Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, benim işten çıkartılmam için bağlı bulunduğum taşeron şirketine talimat vermesi üzerine geçtiğimiz hafta işime son verildi. 3 yıldır tayin için uğraşıyordum bir türlü Şanlıurfa merkeze gelemedim. Yerimi değiştirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e söylememe rağmen kimse benimle ilgilenmedi. Hem tayinim olmadı. Hem de işten çıkartıldım. Ayda 900 lira maaşla gidiş geliş yapıyordum. Benim bu durumumdan faydalanmak isteyen vekil kendi adamlarını yerleştirmek için benim işten çıkartılmam için sağlık müdürlüğüne ve çalıştığım şirkette talimat verdiğini bana iletilmesi üzerine kendimi kaybettim. Sağlık Müdürlüğüne geldim neden beni işe almıyorsunuz? deyince vekilin talimatı var ona karışı gelemeyiz deyince ben de öfkeden deliye döndüm. İlk önce devlettin ambulansını yakmak istedim, ancak halka hizmet veren bu devletin aracına zarar vermemek için kendi malımı yakarak, sesimi duyurmaya çalıştım."
Ahmet Evrim daha sonra ifadesi alınmak üzere polisler tarafından Şehitlik Polis Merkezine götürüldü.
Olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI