Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde Karayolları 153'üncü Şube Şefliği'nde çalışan taşeron işçiler, ücretlerinde indirim yapılmasına tepki gösterdikleri için işveren tarafından işten çıkarıldıklarını ileri sürerek oturma eylemi yaptı.
Karayolları Safranbolu 153’üncü Şube Şefliği önünde oturma eylemi yapan yaklaşık 30 işçi, toplam 60 kişi olduklarını ve ramazan ayında işsiz kaldıklarını söyledi. İşçilerden iş makinesi operatörü Harun Topçakıl, firma yetkililerinin kamyonla dışarıdan işçi getireceklerini söyleyerek işlerine son verdiğini kaydetti. Ekmeklerinin peşinde olduklarını belirten Topçakıl, şöyle konuştu:
"Biz hakkımızı istedik. Bunu da vermediler. İhaleyi ucuza aldığı için bizden kestiği paralarla kar edecekmiş. Benim hakımı alarak evine ekmek götürecek. Bunu nasıl yapacak bilmiyorum. Bizler 5-10 senedir çalışıyoruz. Yemek parası, mesai olmadan bedenimizi, yüreğimizi vererek çalıştık. Bu mübarek ayda 60 işçi işinden edildi. Biz emekçiyiz, hakkımızı istiyoruz. Mahkeme ile kadro hakkımızı kazandık. Ama mahkeme kararı uygulanmadı. Biz kazandığımız mahkemenin kararının uygulanmasını istiyoruz."
Dışarıdan getirilecek hiçbir işçiyi işyerine sokmayacaklarını belirten Topçakıl, hakları verilene kadar her gün eylemlere devam edeceklerini söyledi. CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır'ın da yanlarına gelerek destek verdiği işçiler, daha sonra dağıldı.
Karayolları Safranbolu 153'üncü Şube Şefi İsmail Özcan da Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yol yapım ihalesini alan firmanın çalışanları ile ücret konusunda anlaşamadığını söyledi. Özcan, "Anlaşma olmayınca işçiler, 'Biz çalışmıyoruz' diyor. Yüklenici firma da taahhüdünü yerine getirebilmek için de başka yerlerden işçi teminine gidiyor. Verilen ücreti kabul etmeme durumu var. İdare, yüklenici firmanın kimi çalıştıracağına karışamıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI