İZMİR'de 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'yı vurduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Ömer Faruk Çiçek'in fotoğrafı ortaya çıktı. Olay günü görgü tanıklarının ifadesine dayanılarak çizilen robot resmi ile vesikalık fotoğrafın bire bir benzediği görüldü.
Olay, geçen yıl Mayıs ayında Buca Kırıklar F1 Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu kampusu içindeki lojman yakınlarında meydana geldi. O tarihte Cezaevi Müdürü olan Ayhan Çapacı'ya, bir otomobilden üç el ateş edildi. Ayhan Çapacı elinden yaralandı, şüpheli olarak Alaattin Çakıcı'nın adamı olduğu iddia edilen Ferhat Oto yakalanıp tutuklandı. Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya da daha sonra İstanbul’da yakalanıp tutuklandı. Jandarma olayda silahı kullandığı iddia edilen kimliği belirsiz şüphelinin görgü şahitlerinin ifadesine göre robot resmini çizip, tüm güvenlik güçlerine gönderdi.
Savcı Birol Çengi, iddianamede, başka suçtan hükümlü sanık Alaattin Çakıcı hakkında 'yerine getirdiği görev nedeniyle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' ve 'tehdit' suçlarından toplam 25 yıl hapis cezası, başka suçtan hükümlü Adem Çakıcı ile Çapacı'ya ateş edilen aracı kiraladığı iddia edilen tutuklu sanık Ferhat Oto, avukat Mehmet Barış Yaya ve silahı kullandığı iddia edilen ve halen yakalanamayan Ömer Faruk Çelik hakkında 20'şer yıl hapis cezası istedi.
Bu olaydan sonra Adana F Tipi Cezaevi'ne gönderilen Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında geçen çarşamba günü İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya getirildi. Başka suçlardan hükümlü sanık Alaattin Çakıcı, bu suçtan tutuklu sanıklar avukat Mehmet Barış Yaya ile Ferhat Oto ve avukatları katılırken, başka suçtan hükümlü Adem Çakıcı ile hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ömer Faruk Çiçek, katılmadı.
Davada tutuklu yargılanan ve ilk kez ifade veren sanık avukat Mehmet Barış Yaya, silahı kimin kullandığını açıkladı. Yaya, olay günü yanında daha önce çalışan Ömer Faruk Çiçek ile birlikte kiralık arabayla gittiklerini, müdür Ayhan Çapacı'nın arabasıyla dışarı çıktığını, yanlarından geçerken Ömer Faruk Çiçek'in tüfekle üç el ateş ettiğini söyledi.
Dava dosyasına da giren hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ömer Faruk Çiçek'in çizilen fotorobot resmi ile vesikalık resminin birebir benzediği görüldü.
Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanık Ferhat Oto'yu tahliye ederken, Ömer Faruk Çiçek hakkında yakalama ve tutuklama kararının devamına karar verip, duruşmayı erteledi.