Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ () - ESKİŞEHİR’DE 2 Haziran'daki Gezi Parkı protestoları sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın katili oldukları iddiasıyla 4'ü polis 8 sanığın yargılandığı davanın duruşması için Kayseri Adliyesi'nde konferans salonu hazırlandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta "Konferans salonu, bırakın ülkemizin Avrupa’nın bile en modern salonu oldu" dedi.
Güvenlik açısından yeni adliye binasına alınan davanın görüleceği salonun düzenleme çalışmaları bugün tamamlandı. Biri polis memuru 5 tutuklu sanık ile tutuksuz 3 polisin de yargılandığı 8 sanıklı güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri Adliyesi'ne alındı. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmanın yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki eski adliye binasında yapıldı.
Pazartesi günü yapılacak ikinci duruşma için Mevlana Mahallesi'ndeki yeni yapılan Kayseri Adliyesi'nde 250 kişilik konferans salonunda hazırlıklar bugün tamamlandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, güvenlik ve fiziki şartların daha iyi olması amacıyla Adliye Sarayı içindeki konferans salonunun duruşma salonuna dönüştürülme çalışmalarının tamamlandığını söyledi. muhabirleri ile yeni düzenlenen duruşma salonunu gezen Başsavcı Usta, şunları söyledi:
"250 kişilik konferans salonu gerek mahkeme heyeti, gerek avukatlar ve katılımcılar açısından yeniden düzenlendi. Mahkeme salonunda klima, sinevizyon, ses ve görüntü sistemleri de bulunmaktadır. Birçok Avrupa ülkesindeki duruşma salonlarını da gördüm. Ancak, konferans salonu olarak yapılan bu 250 kişilik salon, yapılan son düzenleme ile, Kayseri’de görülecek böyle çok katılımlı davalarda kullanılacak."
Salonda mahkeme heyetinin oturacağı bölüm, sanıklar ile öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin avukatlarının yerleri ile sanıkların bulunacağı bölümlerdeki düzenleme çalışmaları bugün öğle saatlerine kadar sürdü.
Kayseri Adalet Sarayı çevresi, pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak duruşma öncesi yaya ve araç trafiğine kapatılacak. Saat 07.00'den duruşma sona erinceye kadar bölgede kuş uçurtulmayacak. Polis, merkez Kocasinan İlçesi Kocasinan Bulvarı Sümer Üstgeçidi'nden itibaren, Erkilet Bulvarı, Kaldırım ve Barış Manço caddelerinin kesiştiği ışıklı kavşak arası araç ve yayaların geçişine izin vermeyecek.

OE,DÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)