İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde düzenlenen sahte ilaç operasyonunda yaklaşık 5 bin sahte kanser ilacı ele geçirildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan “operasyon birimi" dışında kimseye bilgi verilmeyen takip çalışmalarının tamamlanmasının ardandan bu sabah 9 ilde operasyon düzenlendi. 80 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda 56 kişi gözaltına alındı.
6 ECZA DEPOSU VE 20 ECZANEYE BASKIN DÜZENLENDİ
Polisin operasyon yaptığı şebekenin bazı ecza deposu ve eczanelere de sahte ilaç verdiği öne sürülürken, 6 ecza deposu ve 20 eczane de baskın düzenlenen yerler arasında bulunuyor. Ecza deposunda çalışan bazı şüphelilerin ve sahte ilaç bulunduran bazı eczacıların da gözaltında olduğu öğrenildi.
SAHTE İLAÇLARIN ÇOĞU YURT DIŞINDAN GELDİ
Güvenlik şube ekiplerinin yaptığı operasyonda ele geçirilen ilaçların çoğunun yurt dışından getirildiği ve İstanbul'da bir adreste paketlendiği belirtildi. Sahte ilaçların daha çok Suriye, Irak, Mısır, İran, Libya, Azerbaycan gibi ülkelerden getirildiği dile getirildi.
WALL STRETT JOURNAL'DE ÇIKAN HABER ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI
Sahte ilaç üreten ve dağıtanlara yönelik “Güvenlik Şube Müdürlüğü" tarafından yapılan çalışmaların Temmuz 2012'de Wall Street Journal Gazetesi'nde çıkan bir haberin ardından yoğunlaştırıldığı dile getirildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından haberden sonra 1 yıl içerisinde sahte ilaç üretenlere yönelik 2 büyük operasyon düzenlendiği belirtildi.
(BB)