Semih YARDIMCI / PATNOS(Ağrı), () - İSTANBUL'daki Yedikule surlarında, başı kesildikten sonra yakılan cesetle ilgili sır perdesi Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde aralandı. Kestiği başı denize attığını itiraf eden İsmail Kaya, "Küçük kız çocuğunu taciz ediyordu. Hak ettiği için öldürdüm" dedi.
Yedikule'de geçen 25 Nisan gecesi surlar bölgesindeki yangın ihbarına giden itfaiye ekipleri, alevleri söndürdükten sonra başı olmayan yanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. Cesedin, kimliği ortaya çıkmasın diye öldürüldükten sonra bıçakla başının kesildiği ve delilleri yok etmek için benzin dökülerek ateşe verildiği saptandı. Yapılan otopside, cesedin bölgedeki surlarda yaşayan Kamil Çakmak'a ait olduğu belirlendi.
'KIZ ÇOCUĞUNU TACİZ EDİYORDU, ÖLDÜRDÜM'
İstanbul'a inşaatlarde çalışmak üzere giden 32 yaşındaki İsmail Kaya, bugün kimlik kontrolü sırasında panikleyince işlediği cinayeti itiraf etti. Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen İsmail Kaya, Yedikule civarında tartıştığı 50- 60 yaşlarında uzun saçlı uzun sakallı, 1.70 boylarında bir şahsın boğazını kestiğini itiraf etti. Kestiği şahsın kafasını Eminönü'nde denize attığını söyleyen Kaya, "Surlarda gezerken bu kişi, küçük bir kız çocuğunu sıkıştırmış taciz ediyordu. Ben bağırınca kız kaçtı. Tartışmaya başladık. Adamın başını kestim ve denize attım. Bu olayı gerçekleştirdikten sonra Patnos'a geldim. Hak ettiği için öldürdüm" diye konuştu.
Emniyette ifadesi alınan İsmail Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SY(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)