Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL’da bir hafta içinde yapılan trafik denetimlerinde 46 bin 497 adet ceza kesildi. Yapılan kontrollerde sürücülerin emniyet şeridi ihlali yapmaktan vazgeçmediğini ortaya çıkardı. Polis bir hafta içinde emniyet şeridine giren 7 bin 913 sürücüye ceza kesti. Öte yandan İstanbul’da etkili olan yağmurun trafik kazalarını da arttırdı. 26 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da 5 ölümlü, 158 yaralamaları kaza olduğu belirtildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 26 Mayıs-01 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde sürücülere ceza yağdı. Polis ekipleri Emniyet şeridi ihlali yapan 7 bin 913 sürücü, kırmızı ışık ihlali yapan 5 bin 86 sürücü, Araç kullanırken cep telefonu ile konuşan 4 bin 539 sürücü, aşırı hız yapan 2 bin 312 sürücü trafik polislerinden kurtulamadı. Alkollü araç kullandıkları tespit edilen 411 sürücünün ise ehliyetlerine el konduğu belirtildi. Öte yandan yasak park, fazla tonaj, korsan taşımacılık, fazla yolcu almak gibi suçlar işleyen sürücülere de trafik polisleri tarafından ceza yazıldığı belirtildi. İstanbul’da bir haftada kesilen ceza miktarı 46 bin 497’ye ulaştı.

Öte yandan istatistiklerde İstanbul’da etkili olan yağışlı havanın trafik kazalarını arttırdığı belirtildi. İstanbul’da yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda 5 ölümlü kaza meydana geldi. Bir hafta içinde ayrıca 158 yaralamalı kaza meydana geldi. Trafik polislerinin ayrıca 340 ağır hasarlı maddi kazaya müdahale ettiği belirtildi.
 AA(HE)