İSTANBUL Yenikapı açıklarında, trol ile yasadışı balık avlayan 4 balıkçı teknesine operasyon düzenlendi. 4 balıkçı teknesi limana çekilerek bağlandı, balıkçılara ise toplam 23 bin 168 TL para cezası kesildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, İstanbul Liman Sahası içerisinde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı balık avlandığı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, dün saat 16.00'da Yenikapı açıklarında trol yöntemi ile kaçak avlandığını tespit ettikleri 4 balıkçı teknesine operasyon düzenledi. Operasyona İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri'ne bağlı ekipler ve polis de destek verdi.

TEKNELERE EL KONULDU

Baskın sonrasında 4 balıkçı teknesi Sahil Güvenlik tarafından bağlanarak Yenikapı Yediemin Limanı'na çekildi. Yasadışı yollarla balık avlayan 4 balıkçıya ise toplam 23 bin 168 TL para cezası kesildiği belirtildi.

BALIKÇIDAN OPERASYONA TEPKİ

Trol ile avlanan oğlunun da teknesinin bağlandığını söyleyen Derviş Altındağ isimli balıkçı, "Gündüz saatlerinde siz kaçak trolcülük yaptınız deniyor. Madem ben trolcülük yapıyorum, neden bana o anda müdahale etmediniz?" diyerek tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI