Ali AKSOYER/İSTANBUL() ÜMRANİYE’de kaçak sigara ticareti yüzünden çıkan anlaşmazlık sonucu kaçırılan ve hayatları karşılığında fidye istenen iki kişi polis tarafından kurtarıldı. Polis, kaçırma olayına karışan 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Ümraniye’de 14 Mayıs 2014 tarihinde polise başvuran A.Y. (24) ve O.Y.'nin (31) aileleri çocuklarının kaçırıldığını ve hayatları karşılığında toplam 70 bin lira fidye istendiğini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olayın kaçak sigara ticareti yüzünden meydana geldiğini tespit etti. Kısa süre içinde A.Y. ve O.Y.’yi kaçıran kişilerin kimliklerini tespit etti.

Polis önceki gün Ümraniye’de bir adrese yaptığı baskında A.Y. ve O.Y.’yi kurtardı. Kaçırma ve fidye isteme olaylarına karıştıkları tespit edilen şüpheliler E.A.(31), T.A.(50), M.K.(42) ve K.Ç.(38) gözaltına alındı. Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerin alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen şüphelilerden T.A., M.K ve K.Ç. tutuklanırken E.A. serbest bırakıldı.

(BB)