İSTANBUL’da organize bir şekilde hırsızlık yapan ve çalıntı mal satın alan 14 kişi polis operasyonu ile yakalandı. Şüphelilerle birlikte bilgisayar ve cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi. Şüphelilerden 8’i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul’da özellikle Bahçelievler bölgesinde son aylarda artan hırsızlık olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. 20 gün boyunca bölgede önlem alan polis ekipleri hırsızlık yapanları ve hırsızlık malı satın alan kişileri tespit etti. Adresleri tespit edilen bu kişilere yönelik önceki sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskında haklarında daha önceden işledikleri hırsızlık suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 kişinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Basksın yapılan evlerde ve işyerlerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 11 adet kol saati, 50 lap top bilgisayar, 22 cep telefonu ve çok sayıda çalıntı fotoğraf makineleri ele geçirildi.
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı. Bir şüpheli asker kaçağı olduğu gerekçesiyle merkez komutanlığına teslim edildi.