Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - İSTANBUL'da arkadaşı ile bir banka şubesini soyduktan sonra saklanmak için Bursa'ya geldiği iddia edilen 31 yaşındaki Taner Yalçın özel harekat timlerinin katıldığı operasyonla yakalandı.
İstanbul Küçükçekmece'de, geçen hafta cuma günü meydana gelen olayda, silahlı iki kişi bir banka şubesine silahlarla girerek güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra bankada bulunan 74 bin lirayı gasp eden soyguncular, durdurdukları taksi ile kaçmaya çalıştılar. Polis, Avcılar istikametine giden taksiyi, trafiği keserek durdurdu. Bu sırada polise ateş açan Sedat D. yakalanırken, arkadaşı Taner Yalçın kaçtı. İstanbul polisi, kaçan Taner Yalçın'ın, Bursa'da Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki akrabalarının evinde saklandığını tespit etti.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Taner Yalçın’ı yakalamak için bu sabah Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyon düzenledi. Binanın çevresini çember altına alan polis, koç başı ile kırarak girdiği evde Taner Yalçın gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Taner Yalçın, işlemlerin ardından adliyeye çıkartılacak.  

BC(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)