Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan il emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, şube müdür yardımcısı ve emniyet amirlerinin aralarında bulunduğu 160 polisin terfi ve tayinleri yapıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 4 bin 500 polis memuru, komiser ve başkomiserin Haziran ayında dış illere tayinin çıkmasının ardından, il emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, şube müdür yardımcısı ve emniyet amirlerinin aralarında bulunduğu 160 polisin terfi ve tayinleri de belli oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un 12 yardımcısı, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldi.
Birinci sınıf emniyet müdürlüğüne yükselemeyen polis müdürleri arasında, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığı görevinde bulunan Hamza Tosun ile trafikten sorumlu il emniyet müdür yardımcısı iken 3 ay önce hakkındaki soruşturma nedeniyle Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu'na tayin Murat Şengün'ün bulunduğu öğrenildi.

LİNÇ EDİLMEK İSTENEN EMNİYET AMİRİ MUŞ’A TAYİN OLDU
Bu arada, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Cihat Kayaer’in de Muş’a tayin edildiği öğrenildi. Ekibiyle birlikte aralarında Sarai Siera cinayetinin de bulunduğu bir çok cinayeti çözen Emniyet Amiri Cihat Kayaer geçtiğimiz Mayıs ayında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Uğur Kurt cinayetini soruştururken cemevinin önünde bir grup tarafından linç edilmek istenmiş, saldırıyı hafif yaralarla atlatmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde görev yapan Emniyet Amiri Yusuf Yanardağ’ın da Diyarbakır’a tayini çıktığı öğrenildi.