Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da, intihar girişimi sırasında kırılan sağ ayağı dokuz ayrı ameliyata rağmen iyileşmeyince kesilen 28 yaşındaki C.İ., hastane bahçesinde, üzerine benzin dökerek, kendini yakmak istedi. Sözleşmesi bittiği için çalıştığı otoparktaki işinden olan C.İ.’yi bir anlık dalgınlığından yararlanan bir polis memuru üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi.
Bekar olan C.İ., 3 yıl önce işsizlik nedeniyle, üç katlı bir binanın çatısından atlayarak, intihar girişiminde bulundu. C.İ.’nin iki ayağı da kırıldı. Sağ ayağı, geçirdiği 9 ameliyata rağmen iyileşmeyince, diz altından kesildi. Daha önceleri zaman zaman inşaatlarda işçi olarak çalıştığı öğrenilen C.İ.’ye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yüzde 40 engelli olduğunu belirten heyet raporu verildi. Malulen emekli olması için yüzde 60 engelli raporunu alamayan C.İ., taşeron şirket üzerinden hastane otoparkında çalışmaya başladı. Sözleşmesi bittiği için işsiz kalan C.İ., bunalıma girip, canına kıymak istedi.
Bugün saat 15.30 sıralarında Acil Servis önüne gelen C.İ., çevredekilerin şaşkın bakışları arasında elindeki pet şişedeki benzini üzerine boşaltıp, “İşten çıkarıldım. Kimse benimle ilgilenmiyor” diye bağırmaya başladı. Etrafındakileri, elindeki çakmağı ateşleyeceğini söyleyerek, yanına yaklaştırmadı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, yaklaşık 15 dakika süreyle C.İ.’yi, “Lütfen yapma. Sıkıntılarını çözüme kovuşturacağız” diyerek, ikna etmeye çalıştı. Bir itfaiye aracının da hazır bekletildiği eylemde elindeki çakmağı bırakmayan C.İ.’yi bir anlık dalgınlığından faydalanan bir polis memuru üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından C.İ., Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüp, ifadesine başvuruldu.

CA(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)