KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bir ahşap palet tesisinde yılbaşı akşamı ispirto içtikleri içtikten sonra 4'ü ölen, 3'ünün ise hala hastanede tedavisi devam eden 7 Gürcistanlı'nın, tesislere 30 Aralık günü gelerek işe başladıkları anlaşıldı. Kaçak işçi çalıştırdığı iddiasıyla palet imalathanesinin sahibi ile Gürcistanlı işçilere ispirto temin ettiği ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, Gebze İlçesi'ne bağlı Cuma Köy'de Nedim Öztürk'e ait 'Yunus Palet' isimli ahşap palet fabrikasında meydana geldi. Gürcistan vatandaşı kişilerin 30 Aralık 2013 tarihinde bazı aracılar tarafından Tuzla'dan çalıştırılmak üzere getirildikleri anlaşıldı. Yılbaşı gecesini de burada geçiren gelen Gürcü işçiler iddialara göre ispirto içti. Sabah imalathaneye gelen diğer Türk işçiler, 7 Gürcistanlı işçiyi yerde hareketsiz bulunca 112 Acil Servis'e haber verdi.  
Sevk edilen sağlık ekibi işçilerden Leyani Tchıtashvıcı (27), Mamvka Gabelala (48), Ramını Tsomaıa (50) ve Gersamıa Malkhazı (52) öldüğünü belirlerken, 3 kişiyi de hastaneye kaldırdı. 2 işçiden birisinin Gebze'deki özel hastanede, diğerinin Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor.
Gebze Jandarma Bölük Komutanlığı, palet imalathanesi sahibi Nedim Öztürk ile işçilere ispirtoyu sağladıkları iddia edilen İbrahim Yıldırım ve Hüsnü Bas'ı gözaltına aldı.